LaIPA pilnsapulcē ievēlēta jauna biedrības padome

07.06.2023

LaIPA pilnsapulcē ievēlēta jauna biedrības padome

Vakar, 6. jūnijā, norisinājās Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) biedru atkārtotā kopsapulce, kuras laikā tika ievēlēta biedrības jaunā padome. Pilnsapulcē LaIPA biedri uzklausīja arī biedrības vadības ziņojumu par pagājušajā gadā paveikto, ievēlēja LaIPA revīzijas komiteju, kā arī diskutēja par blakustiesību atlīdzību izmaksas kārtību un apstiprināja LaIPA Kultūras un izglītības atbalsta struktūrvienības nolikumu.

Starp vairākiem nozīmīgiem dienas kārtības jautājumiem LaIPA biedri ievēlēja jaunu biedrības padomi, kura turpmākos trīs gadus turēs rūpi par mūzikas nozarei būtiskiem jautājumiem. Šogad padomes vēlēšanām savu kandidatūru izvirzīja rekordliels biedru skaits – 20, starp kandidātiem uz astoņām LaIPA padomes vietām bija daudzas Latvijas mūzikas nozarei nozīmīgas personības – gan pazīstami izpildītāji, gan producenti.

Saskaņā ar biedrības statūtiem LaIPA padome sastāv no 8 padomes locekļiem, to skaitā ir arī padomes priekšsēdētājs. Lai nodrošinātu visu biedru interešu un tiesību pārstāvēšanu padomē, tās dalībnieki tiek izvirzīti un ievēlēti sekojoši: 4 padomes locekļus izvirza un ievēl producenti, bet 4 padomes locekļus izvirza un ievēl izpildītāji.

Apkopojot LaIPA biedru balsošanas rezultātus, uz nākamajiem trim gadiem par LaIPA padomes locekļiem no producentu vidus ievēlēti – Petri Mannonens ("Universal Music"), Līva Pētersone–Kļaviņa ("Instrumenti"), Guna Zučika ("Every Little Thing") un Agnese Cimuška–Rekke, savukārt no izpildītāju vidus – mūziķi Kārlis Būmeisters, Rūdolfs Budze, Arnis Račinskis un Kārlis Auzāns.

Biedrības pilnvērtīgai pastāvēšanai jaunajai padomei tuvākajā laikā ir jāievēl priekšsēdētājs, kuru saskaņā ar biedrības statūtiem šogad ievēl no izpildītāju vidus. Pirmā jaunās Padomes sēde ir ieplānota tuvākā mēneša laikā.

Par kopsapulces un padomes lēmumu izpildi, biedrības finansiālo un saimniecisko darbību kontroli un statūtu ievērošanu atbild revīzijas komiteja, kura tika ievēlēta no jauna.

LaIPA revīzijas komitejā uz nākamajiem trim gadiem ievēlēti mūziķi Katrīna Dimanta un Arnis Veisbārdis, kā arī producente Ilze Jansone (SIA "Buzz Division").

Kopsapulcē tika apspriesti arī vairāki citi jautājumi: apspriests un apstiprināts ziņojums par LaIPA paveikto 2022. gadā un 2023. gadā plānoto, LaIPA Kultūras un izglītības atbalsta struktūrvienības nolikums un citi temati.

Biedrība LaIPA ir izpildītāju un fonogrammu producentu dibināta bezpeļņas organizācija, kas Latvijā veic pašmāju un ārvalstu tiesību īpašnieku mantisko tiesību kolektīvo pārvaldījumu. LaIPA īsteno izpildītāju un fonogrammu producentu tiesību kolektīvo pārvaldījumu, iestājas par izpildītāju un fonogrammu producentu tiesību aizsardzību un aizsardzības nodrošināšanu saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un starptautiskajiem līgumiem, kuru dalībvalsts ir Latvijas Republika, kā arī veic citas darbības, kurai nav peļņas gūšanas nolūka un rakstura.