Klientu apkalpošanas vietu apmeklētāji kļūst iecietīgāki, ja fonā skan mūzika

21.03.2019

Autors: Parmuziku.lv

Klientu apkalpošanas vietu apmeklētāji kļūst iecietīgāki, ja fonā skan mūzika

Mūzikai ir spēcīga ietekme uz cilvēku labsajūtu. Cilvēku noskaņojums mainās, variējot mūzikas žanru, skaļumu un tempu. Klientu apkalpošanas vietās un uzgaidāmajās telpās ir svarīgi atskaņot piemērotu mūziku, jo tā uzlabos gan darbinieku, gan klientu noskaņojumu.

74% aptaujāto klientu, skanot fona mūzikai, kļūst iecietīgāki.

Domājot par klientu apkalpošanas vietām un uzgaidāmajām telpām, mūzika var būt arī daļa no zīmola atpazīstamības veidošanas, ar mūziku radot asociācijas par noteiktu vietu un brendu. 

37% aptaujāto uzskata, ka patīkama vide draudzīgu sarunu risināšanai apvienojumā ar atbilstošu mūziku, ir galvenie faktori, kas veicina izpratni un iecietību klientu vidū.

Fona mūziku var veiksmīgi izmantot klientu apkalpošanas telpās, padarot gaisotni draudzīgu un klientam patīkamu. Mūzikas atskaņošana ir īpaši nozīmīga, ja visus klientus uzreiz nevar apkalpot un viņiem kāds brīdis ir jāuzgaida. Ar šādām situācijām var saskarties gan bankā, gan pastā, gan medicīnas iestādē, kā arī daudzos citos uzņēmumos.

Gaidīšana rindās var būt īpaši nogurdinoša un līdz ar to mūzikas izvēlei ir jāpievērš papildu vērība. Būtiski ir ņemt vērā, ka veiksmīgi izvēlēta fona mūzika pozitīvi ietekmē arī darbinieku noskaņojumu. Mūzika var veicināt sarežģītu situāciju risināšanu, kas klientu apkalpošanā nav retums.

Vislabvēlīgāk uz cilvēkiem iedarbojas mūzikas temps, kas saskan ar pulsa ritmu, cilvēkam atrodoties komfortablos apstākļos.

Mūzikas atskaņošanai klientu apkalpošanas vietās vai uzgaidāmajās telpās ir nepieciešama licence. Lai uzzinātu sīkāk par jums nepieciešamo mūzikas atskaņošanas atļauju, sazinieties ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību LaIPA un autoru organizāciju. Apskatīt tarifus un slēgt līgumu ar LaIPA.