Latviju lielākajā Eiropas mūzikas konferencē pārstāvēs Elizabete Balčus un DJ Makree

17.01.2018

Latviju lielākajā Eiropas mūzikas konferencē pārstāvēs Elizabete Balčus un DJ Makree

No 17. līdz 20. janvārim Nīderlandes pilsētā Groningenā notika ikgadējais mūzikas festivāls un konference "Eurosonic Noorderslag". Latviju tajā pārstāvēs Elizabete Balčus un Makree, informē "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports".

"Eurosonic Noorderslag" ir Eiropas apjomīgākā mūzikas industrijas profesionāļu sanāksme jeb “showcase”, kas sevī ietver gan iekštelpu mūzikas festivālu, gan konferenci. Katru gadu tajā piedalās vairāk nekā 300 mūziķu, ap 4000 delegātu (menedžeru, festivālu un koncertu organizatoru, publicitātes speciālistu un ierakstu izdevniecību pārstāvju), kā arī vairāk nekā 40 000 apmeklētāju.

Elizabete Balčus līdz šim izdevusi divus albumus, jaunākais no tiem – eksperimentālās popmūzikas žanrā ieturētais “Conarium” – 2016. gada nogalē izdots angļu leibla “Liminal Noise” paspārnē. Viņas neordinārie ieraksti un avangardiskie koncerti piesaistījuši uzmanību daudzviet Eiropā, un uzstāšanās “Eurosonic” festivālā būs daļa no divu nedēļu garas turnejas, kuras ietvaros viņa viesosies arī Vācijā, Luksemburgā, Francijā, Itālijā, Serbijā, Ungārijā un Rumānijā.

Elektroniskās mūzikas producents un DJ Makree savā žanrā darbojas kopš 2014. gada, un viņa paša radītie skaņdarbi, kā arī citu mākslinieku remiksi, atzīti gan vairāku ārzemju radio staciju, gan kolēģu vidū. Laika gaitā Makree ir sadarbojies ar ierakstu izdevniecībām Beļģijā un Zviedrijā, taču viņa jaunāko veikumu – kopdarbu ar producentu Secondcity – šogad izdos “Sony” apakšleibli “Ministry of Sound” un “Nothing Else Matters”.

 

19. janvārī “Latvija Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” sadarbībā ar Ungārijas, Slovākijas, Austrijas kolēģiem rīko pasākumu ““Ceentral Party” Oost Dance and Noghtclub”, kur uzstāsies arī Elizabete Balčus.

Latvijas mūzikas industrijas dalību “Eurosonic Noordeslag 2018” atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, “LaIPA”, “LIAA”, “Latvijas Balzams”