LaIPA pievienojas ES kampaņā kultūras un radošo industriju atbalstam

09.04.2020

Autors: Parmuziku.lv

LaIPA pievienojas ES kampaņā kultūras un radošo industriju atbalstam

Līdz ar citām Eiropas kolektīvā pārvaldījuma organizācijām, arī Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) pievienojas Eiropas Savienības (ES) kampaņā kultūras un radošo industriju atbalstam, aicinot atklātā vēstulē ES Komisijai un dalībvalstīm, atbalstīt kultūras un radošās nozares, ko skārusi COVID–19 krīze.

”Protams, ka arī mēs piedalāmies šajā kampaņā un visās citās iniciatīvās, kuru rezultātā mēs kā biedrība varam sniegt atbalstu saviem biedriem un kopumā Latvijas māksliniekiem un kultūras jomā iesaistītajiem,” emocionāli pauž nostāju LaIPA izpilddirektore Liena Grīna

“Bez tūlītējas rīcības šīs krīzes negatīvās sekas ietekmēs daudz vairāk nekā mūsu ekonomiku, “ aicina ES Komisijai sagatavotās atklātās vēstules teksts “Mēs, iespējams, nespēsim atgūties no šī “kultūras šoka” daudzus gadus, zaudējot lielu daļu no Eiropas kultūras ainas bagātības un daudzveidības.

Mēs aicinām Eiropas Komisiju un dalībvalstis nekavējoties rīkoties saskaņoti un darīt visu, kas vajadzīgs, lai mazinātu COVID-19 krīzes negatīvās sekas kultūras un radošajās nozarēs, jo īpaši neatkarīgos radītājus, kā arī mazos un vidējos uzņēmumus un apvienības. Ir nepieciešami proaktīvi, plaša mēroga un integrēti pasākumi visās politikas jomās, lai panāktu spēcīgu un ilgstošu ietekmi gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.”

Ar pilnu vēstules tekstu var iepazīties šeit! 

Uz doto brīdi iniciatīvā ir iesaistījušās 312 Eiropas kolektīvā pārvaldījuma organizācijas, tai skaitā Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) pievienojas ES kampaņā kutlūras un radošo industriju atbalstam.  Bijusī kultūras ministre Dace Melnbārde atzinīgi novērtē izvērsto iniacitīvu, priecīga par LaIPA līdzdalību un izteica solījumu no savas puses darīt zināmu par kampaņu savem kolēģiem. Tāpat atbalstu izrādījis Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

Mūsu pienākums ir aizsargāt un atbalstīt kultūras ekosistēmu un radītājus visā Eiropā, lai nodrošinātu, ka viņi var turpināt radīt kultūru šajos grūtajos laikos un nākotnē.  Atbalsti iniciatīvu un paraksties arī tu!

https://www.openpetition.eu/petition/online/open-letter-to-the-eu-demanding-support-for-the-cultural-and-creative-sectors-in-the-covid-19-crisis