Dots starts Latvijā pirmajam digitālās mūzikas topam "Digitop100"

28.11.2017

Dots starts Latvijā pirmajam digitālās mūzikas topam

Jau sākot ar 2. decembri, katru sestdienas rītu plkst. 11.00 radio StarFM klausītāji īpašā raidījumā tiks iepazīstināti ar iknedēļas oficiālajiem datiem par Latvijas mūzikas klausītāju gaumi digitālajā vidē. Savukārt 2018. gada 27. janvārī Ventspilī norisināsies grandiozs šovs “DigiTOP100”, kas tiks translēts tiešraidē TV3 un platformā TVPlay.

Šovā piedalīsies Latvijas populārākie dziedātāji un grupas, kā arī viesi no ārvalstīm, kuru kompozīcijas būs iekļuvušas Latvijā straumētākās jeb klausītākās mūzikas listē.

Latvijas mūzikas industrijas attīstībai nozīmīgais notikums “DigiTOP100” jeb Latvijas mūzikas digitālā TOP 100 pirmo reizi Latvijā pēc oficiāliem datiem atspoguļos Latvijas mūzikas klausītāja gaumi un Latvijā populārāko mūziku digitālajā vidē, apkopojot iknedēļas datus no pasaules lielākajām legālajām mūzikas straumēšanas un lejupielādes platformām kā Spotify, Deezer, Itunes u.c.

Iknedēļas apskatu par norisēm topā katru sestdienas rītu plkst. 11.00 radio StarFM ēterā vadīs Oskars Lepers. Tops tiks publicēts vietnēs Skaties.lv un Digitop100.lvBiļetes uz “Digitop100” ceremoniju, kas 2018. gada 27. janvārī norisināsies Olimpiskajā centrā “Ventspils”, pieejamas Biļešu Servisā.

“DigiTOP100” atklāšanas prezentācija pirmdien, 27. novembrī, norisinājās restorānā "The Beginnings". Atklāšanas vadītājs Oskars Lepers uzsvēra, ka šis būs pirmais oficiālais mūzikas ierakstu pārdošanas tops Latvijā.

Par projekta ieceri un potenciālajiem ieguvumiem Latvijas klausītājam pastāstīja projekta producente un idejas autore Elita Mīlgrāve – Latvijas Mūzikas producentu apvienības LAMPA valdes priekšsēdētāja. All Media Baltics vadītāja Baiba Zūzena pastāstīja par projekta “DigiTOP100” nozīmi medijos, kā svarīgu projekta pievienoto vērtību norādot legālu mūzikas straumēšanas veidu popularizēšanu un ieskicēja StarFM un TV3 redzējumu un iesaisti šajā projektā, kā arī izteica cerību, ka šāda projekta izveide dos jaunas iespējas Latvijas mūziķiem un radīs jaunu, lielisku TV šovu.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs akcentēja, ka piedāvājums projektam “DigiTOP100” atrast mājvietu tieši Ventspilī sasaistīts ar Ventspils pilsētas nākotnes redzējumu. Tāpat Lembergs uzrunāja klātesošos ar personīgu stāstu par mūzikas klausīšanos un atklāja līdzšinējo Ventspils pilsētas iesaisti pašmāju mūzikas notikumos. Latvijas izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna un starptautisko datu apstrādes specialists Raitis Zgirskis atklāja “DigiTOP100” datu avotus un apkopošanas pamatprincipus,  ko nodrošina "Ranger Computers", pēc starptautiskās mūzikas ierakstu kompāniju asociācijas "IFPI" pasūtījuma. LaIPA rūpējas, lai datos būtu korekti un atbilstoši atspoguļoti Latvijā reģistrēto fonogrammu īpašnieki, akcentētjot gan vietējas, gan starptautiskas nozīmes datu līmeni - tā padarot “DigiTOP100” par līdz šim apjomīgāko un nozīmīgāko notikumu Latvijas mūzikas industrijā. 

Digitālo mediju eksperts un aģentūras ”New Black” vadītājs Artūrs Mednis norādīja uz projekta nozīmi pašmāju mūzikas industrijas attīstībā. 

Pasākuma atmosfēru, atskaņojot iepriekšējās nedēļas Top100 aktualitātes, uzbūra Dj 24k. Savukārt par jaunā projekta “DigiTOP100” prezentācijas vietu simboliski tika izvēlēts restorāns “The Beginnings” kā jauns sākums un aktīvā pilsētnieka dzīvesveida trends. Prezentācijas viesiem tika piedāvāts gards un veselīgs launags - daudzveidīgas veģetāras uzkodas, zaļais kviešu zelmeņa “šampanietis”, īpašais “DigiTOP100” smūtijs, kā arī veselīga dzīvesveida piekritēju hits dzērienu izvēlē - kurkumas zelta latte, kas šobrīd Latvijā pieejama ekskluzīvi tikai “The Beginnings” restorānos.